Futura Energi monterade solpaneler på lantbruk utanför Vitaby

Hus på landet utanför Vitaby

Mats Genberg utanför Vitaby har satt totalt 54 paneler på taket av ett uthus med ganska svag lutning. Hälften av panelerna vetter åt Väster och hälften åt öster. Det gör att han får ett jämnt inflöde av energi under hela dagen.

Han har också kompletterat sin installation med batterilager. Det gör att när solen går ner så används den lagrade solelen innan systemet köper in någon el.

– Under sommaren köper jag i stort sett inte in någon el alls! Huset går på batterierna hela natten. Jag räknar med att på årsbasis leverera lika mycket el som jag förbrukar. Det gör att jag har en avkastning på ca 10% på vad det kostade mig att installera systemet.

– Futura Energi är smidiga att ha med att göra. De tar ansvar hela vägen och det känns att det är ett lokalt företag som är måna som om sina kunder.

Rulla till toppen