Företag

Få investeringar är så lönsamma som solel på en större fastighet. Att för en förhållandevis låg investering bli av med en stor del av sin elkostnad är nästan njutningsbart för en företagare. Att se på sin app hur företaget producerar energi utan att man behöver lyfta ett finger.

Och om du dessutom sätter upp laddstolpar så kan du känna hur företagets bilar körs på “bränsle” som företaget producerat själv!
Dessutom sänks miljöpåverkan drastiskt – i synnerhet om man samtidigt byter från fossil uppvärmning eller till elbilar.

Samt att man försäkrat sig mot prisökningar på el, eftersom man inte bara får betala mer om det inträffar. Man får också mer betalt.

Några riktigt supernöjda företagskunder

Sahlins i Tomelilla

Sahlins i Tomelilla är företaget som förser Österlen med arbetskläder. Dessutom håller man en stor del av besöksnäringen med sänglinne som man även tvättar.

– När vi byggde nytt så installerade vi solel med Futura Energi med en gång. Det känns konstigt att lägga ett nytt tak i dag och inte ha solel på det.
– Idag producerar vi ungefär 50% av all el vi använder. Och vi använder ju mest el på dagarna när solen skiner. Det är skönt att säga att Sahlins i Tomelilla kör hela tvätteriet på förnybar egenproducerad el!

» Läs mer

ICA i Kivik

ICA Supermarket i Kivik är en av landsändens största dagligvarubutiker. Med kylar, frysar, lager och stora ytor har man en hög elförbrukning. Men – man har också ett stort tak där Futura Energi monterat 437 solpaneler. Panelerna ligger i öst/väst vilket är ett bra alternativ om man inte kan ha dem i sydlig riktning.

– Vi sparar en hel del pengar på detta och det har varit en investering med mycket bra avkastning. I synnerhet som vi har vår högsäsong på sommaren med alla turister. Det är också en del i en miljösatsning som genomsyrar hela ICA. Vi har till och med en skärm utanför kassorna där man kunderna se exakt hur mycket el vi producerar varje dag.

– Futura har verkligen varit den där leverantören man vill ha. Som tar ansvar för hela funktionen

Teknisk fakta:

  • 437 Jinko Poly-paneler
  • 120 kWp / 109 Mwh
  • 3 st Huawei växelriktare
» Läs mer

Österlenvulk i Gärsnäs levererar 100 Mwh per år

Österlenvulk i Gärsnäs är en institution på Österlen. Lokalerna i det gamla sockerbolagets saftningsstation är vackra – men kräver en hel del energi. 2019 monterade vi solel på den gamla uppkörningsramp som ligger i anslutning till byggnaden. Vi använde markställning och då betongen är ljus så kunde vi använda paneler som kan ta emot solljus även på baksidan! Därigenom kan varje panel ge ända upp till 514 watt!

– Det går exakt som planerat, säger Roger Knast på Österlenvulk i Gärsnäs. Det var en klurig och smart lösning som Futura presenterade. Där installationen blev kostnadseffektiv och vi fick nytta av rampen på ett spännande sätt.
– Första hela året har vi producerat ca 100.000 kwh!

Tekniska fakta för Österlenvulk i Gärsnäs:

  • Markställning på cement ramp
  • 192 st LG bifacial 390 W
  • 2 Huawei Växelriktare 75 kWp
  • 100Mwh per år
» Läs mer
Rulla till toppen