Villor

Solel står högt på önskelistan hos många husägare. Men det handlar om mycket mer än paneler och pris. Det handlar om att få rätt lösning och rätt hjälp.

Känslan av att driva sin bostad med egenproducerad el handlar om mer än bara pengar och miljö. Det är något djupt tillfredställande med att veta att elen man förbrukar är ens egen.

Vi har installerat 100-tals anläggningar i Sydostskåne. Och en sak vi lärt oss är att inget projekt är likt ett annat. Behoven är olika. Taken ser olika ut. Hur är det med skuggor och väderstreck? Vi tittar pratar och ger ett skräddarsytt förslag. Ditt hem är unikt. Därför ska din solelsanläggning också vara det. Här är några olika exempel.

Några riktigt supernöjda villaägare

Villa i Lövestad

På villa i Lövestad har vi byggt en anläggning på 12,6 kW hos en privatperson där det fanns en del äldre träd som ibland kunde skugga.
Därför monterade vi optimerare från Tigo som gör att en skuggad panel inte minskar effekten på resten av anläggningen. Med en fulloptimerad anläggning har ägaren nu också möjlighet att avläsa vad varje enskild panel producerar.
Panelerna på villan är tillverkade av europeiska SoliTek och växelriktaren är från Huawei.

» Läs mer

Solcellsanläggning i Nöbbelöv

I Nöbbelöv har vi installerat en anläggning på 15,6 kW med markställning.
Att bygga solcellsanläggning på mark har många fördelar, då du kan anpassa riktning och lutning för att få optimala förhållanden för elproduktion. Ställningen från italienska Tree Systems pålas ner med spett, vilket ger en enkel och snabb installation.
Panelerna är tillverkade av sydkoreanska LG och växelriktaren är från GoodWe.

» Läs mer

Hus på landet utanför Vitaby

Mats Genberg utanför Vitaby har satt totalt 54 paneler på taket av ett uthus med ganska svag lutning. Hälften av panelerna vetter åt Väster och hälften åt öster. Det gör att han får ett jämnt inflöde av energi under hela dagen.

Han har också kompletterat sin installation med batterilager. Det gör att när solen går ner så används den lagrade solelen innan systemet köper in någon el.

– Under sommaren köper jag i stort sett inte in någon el alls! Huset går på batterierna hela natten. Jag räknar med att på årsbasis leverera lika mycket el som jag förbrukar. Det gör att jag har en avkastning på ca 10% på vad det kostade mig att installera systemet.

– Futura Energi är smidiga att ha med att göra. De tar ansvar hela vägen och det känns att det är ett lokalt företag som är måna som om sina kunder.

» Läs mer
Rulla till toppen