Martin Feleki Zander som är chef för kundanläggningar på Öresundskraft.

Öresundskraft tar hjälp av Futura Energi för solel

Det kommunala  energibolaget Öresundskraft, med verksamhet i bland annat Helsingborg och Ängelholm, har börjat samarbeta med Futura Energi när det gäller service och installation av Solelsanläggningar.

– Futura är ett tryggt företag som varit med länge och som verkligen kan solenergi, säger Martin Feleki Zander som är chef för kundanläggningar på Öresundskraft.

Öresundskraft var tidigt ute med satsningar på alternativa energikällor, inte minst solenergi. När vi träffar Martin är det på jätteanläggningen Solar Park i Helsingborg med tusentals paneler och en samlad effekt på 1,8 MW.

– Vi gör allt vi kan för att så många människor som möjligt ska kunna skaffa solceller till sina tak, säger Martin.

– Vare sig det är privatpersoner, företag, bostadsrättsföreningar eller lantbruk så utser vi en projektledare som följer kunden på sin resa. Sedan anlitar vi företag som projekterar och utför själva jobbet.

För något år sedan exploderade marknaden och installatörerna hann inte med. Det ledde till att det på många håll blev kedjor av leverantörer och svårt för beställaren att veta vem som egentligen hade ansvar för vad. Futura Energi lägger inte ut installationsarbetet på andra utan har egna projektörer, installatörer och till och med elektriker. Så har man arbetat ända sedan 2014.

– Vi känner Futura Energi sedan många år, och det senaste året har vi fördjupat samarbetet. Det är ett bolag som varit i branschen länge och Niklas Knöppel som driver det är enormt respekterad för sin kunskap. De jobbar inte enligt några mallar utan tänker verkligen till inför varje projekt. Utifrån kundens situation så lämnar de förslag på lösningar som ger mest nytta,

– Det gör att vi känner oss trygga i att allting görs rätt och att man har koll på allt från hållbarhetsaspekterna på det man säljer, till att arbetet utförs enligt alla regler.

– Vi jobbar även med Futura Energi för att kvalitetssäkra och ge service på anläggningar som andra installatörer satt upp hos våra kunder. De är just så man vill att en installatör ska vara – metodisk, lugn och väldigt kunnig.

Senast uppdaterad:

Testa vad du tjänar med solel?

Använd kalkylatorn och se hur lönsamt det kan bli på just ditt hus.